Nyhetsbrev 2023Q1

Sedan föregående nyhetsbrev så har alla vi upplevt början av det nya året och alla utmaningar som kommer med detta i våran bransch.

 

Ny funktioner i Wärna Go 21.2

I denna version så introducerade vi nya funktioner som vi inte har marknadsfört så mycket, här beskriver vi dessa lite mer:

Arkiveringsfunktionen i Wärna Go är utvecklad baserad på riksarkivets FGS:er för arkivering. Genom att detta är en standard så är denna metod anpassad till alla leverantörer av arkivsystem som stödjer riksarkivets FGS:er.

Arkivering tar med samtliga uppgifter som motsvarar utskriften sammanställning akt så som huvudmannens, ställföreträdarnas och aktens uppgifter. Sedan kan man i applikationen styra vilka dagbokrader som ska arkiveras genom konfigurering samt att även bifogade dokument arkiveras.

När man genomför en arkivering utförs detta i två steg, man börjar med att utföra en testarkivering som skickas till kommunens e-arkiv. Om testarkivering gick bra utförs slutlig arkivering, när detta utförs kommer akterna att tas bort från systemet.

Utbetalning av Förskott för räkningar är en funktion som vi kan erbjuda, förskott är något som man kan erhålla när man har lämnat in en räkning för föregående år. Man kan beskriva det som att förskottsräkning är delräkningar där att beloppet fördelas och betalas ut månadsvis på ett år baserat på den tidigare inlämnade räkningen. Med andra ord så kommer ställföreträdare att få arvode varje månad istället för först nästkommande år.

Båda dessa funktioner kräver licens. Om ni är intresserade att erhålla mer information kan ni vända er till kundportalen så kan vi hjälpa er.

 

WÄRNA GO

23.0 kommer under slutet av 2023.

  • I e-Wärna Go införs en funktion för ansökningar, där både befintliga ställföreträdare kan göra ansökningar samt att man ska kunna skicka in en intresseanmälan på lediga uppdrag eller intresseanmälan om att bli STF samt begära om Förvaltarfrihetsbevis.

  • Kommunikation i e-Wärna Go mellan handläggare och ställföreträdare.

  • Publicering av uppdrag på en portal med ansökningsfunktion.

  • Utökning av funktionen Digital brevlåda.

  • Utveckling av hantering av mallar, ny typ av mallar som heter HTML-mallar vilket ger enklare hantering så att man slipper mellanlagring på disk. Det gör det också enklare för handläggarna att byta header/footer på flera dokument.

  • Massutskrifter bifogas som dokument i dagboken

  • Gallring av akter

  • Förbättrad hantering av dagboksrader så att det är enklare rätta om man skrivit något som är fel eller bifogat fel dokument

WEBBINAR

Under den närmaste tiden kommer dessa webbinar

  • Nytt i Wärna Go version 21.2, 2023-04-24 kl 11.00

  • E-arkiv, 2023-05-15 kl 11.00

  • Handläggare tips och trix, 2023-06-19 kl 11.00

UTBILDNINGAR

Datum för vårens utbildningar för Wärna Go finns publicerat på vår hemsida.

Allt fler av våra kunder använder vår e-tjänst, e-Wärna Go. Visst känner ni till att vi kan hjälpa er med att genomföra ställföreträdarutbildningar? Kontakta oss så kan vi utforma utbildning för er.

FSÖ-DAGARNA I SKELLEFTEÅ

Som ni säkert vet kommer FSÖ-dagarna 2023 hållas i Skellefteå 30/8-1/9. Vi som jobba med Wärna Go planerar en mingelkväll den 29/8 för er som vill besöka oss, vi har kontoret 1 km Skellefteå centrum. Vi kommer med mer information framöver så håll utkik i kommande information från oss.