Wärna Go Nyhetsbrev #2 2023

Vi vill passa på och önska er en trevlig sommar och underbar semester från alla vi som jobbar med Wärna Go.

Nedan har vi samlat nyttig information som kan vara intressant att ta del av innan ni går på ledighet.

 

WÄRNA GO 23.0

Under slutet av 2023 kommer Wärna Go 23.0. Här hittar du lite kort information om de funktioner som vi planerar införa!

  • I e-Wärna Go införs en funktion för ansökningar, där både befintliga ställföreträdare kan göra ansökningar samt att man ska kunna skicka in en intresseanmälan på lediga uppdrag eller intresseanmälan om att bli STF.

  • Kommunikation i e-Wärna Go mellan handläggare och ställföreträdare.

  • Publicering av uppdrag på en portal med ansökningsfunktion.

  • Utökning av funktionen Digital brevlåda.

  • Utveckling av hantering av mallar, ny typ av mallar som heter HTML-mallar vilket ger enklare hantering så att man slipper mellanlagring på disk. Det gör det också enklare för handläggarna att byta header/footer på flera dokument.

  • Massutskrifter bifogas som dokument i dagboken

  • Gallring av akter

  • Förbättrad hantering av dagboksrader så att det är enklare rätta om man skrivit något som är fel eller bifogat fel dokument

  • Viktig information till IT-avdelningar för de kunder som har egen drift. Från version 23.0 av Wärna Go så måste man använda Windows server 2022, eftersom de tredjepartsprodukter som vi använder kräver detta! Vänligen vidarebefordra denna information till er IT.

WEBBINAR

Under den närmaste tiden kommer dessa webbinar.

  • Ärendefunktionen, 2023-09-25 kl 11.00-11.30

  • Hur jobbar man med kompetensmodulen , 2023-10-16 kl 11.00-11.30

  • Systemadmin Tips och trix, 2023-11-13 kl 11.00-11.30

  • Nyheter i WGO 23.0, 2023-12-11 kl 11.00-11.45

  • Nyheter i WGO 23.0, 2024-01-22 kl 11.00-11.45

UTBILDNINGAR

Datum för vårens utbildningar för Wärna Go finns publicerat på vår hemsida.

Allt fler av våra kunder använder vår e-tjänst, e-Wärna Go. Visst känner ni till att vi kan hjälpa er med att genomföra ställföreträdarutbildningar? Kontakta oss så kan vi utforma ett utbildningspaket.

FSÖ-DAGARNA I SKELLEFTEÅ

Som ni säkert vet kommer FSÖ-dagarna 2023 hållas i Skellefteå 30/8-1/9 och vi ser mycket fram emot att träffa er här. Vi som jobbar med Wärna Go planerar en mingelkväll den 29/8 kl 17-20 för er som vill besöka oss. Vi håller till här, en knapp kilometer från Skellefteå centrum. Anmälan till detta sker på vår hemsida.

Referesgruppsmöte

För några dagar sedan hade referensgruppen för Wärna Go ett strategimöte där vi bland annat behandlade dessa punkter

  • Arbetsgivaravgifter eller moms ska vara valbart för arvoden, detta är något som kommer införas.

  • Myndigbevakning, ändra påminnelse från dagens variant där det blir den skapar myndigbevakning till att det ska bli aktens ansvarige handläggare, om det ej finns handläggare ska det vara den som skapar Myndigbevakning. Denna kommer ej införas då referensgruppen ansåg att punkten inte är prioriterad.

Samt att vi även behandlade omvärldsbevakning och då berördes dessa områden.

  • Fungerar det att göra robotfunktioner mot Wärna Go tex för uttagsmedgivanden?
    Robotfunktioner går bra utveckla mot Wärna Go, det som kan vara bra känna till är att vid uppgradering till ny Wärna Go version så måste man verifiera att dessa funktioner fortfarande fungerar. Sedan ska roboten logga in som en egen användare så att man har kontroll på vad roboten har utfört och vad andra användare har gjort i systemet.

 

  • Flera kommuner upplever att tingsrätten vill att ÖF ska begära in läkarintyg när huvudmannen söker upphörande av förvaltarskap.

Övrig information

Nu när det börjar närma sig ledigheter så vill vi göra er uppmärksamma på några funktioner och åtgärder i Wärna Go.

  • Som systemadmin bör ni kontrollera att ni har inställningar för utgående e-post under Inställningar > Inställningar > Övrigt, detta är viktigt för att det ska fungera med återställning av lösenord. Om det saknas inställningar eller om de är felaktiga så kommer man ej få meddelande att lösenord kommer att ändras. Se sektionerna ”Server för utgående e-post”, ”Adresser för utgående e-post” samt även fälten för ”Intervall för byte av lösenord” och ”antal dagar påminnelse för byte av lösenord”  

  • Som systemadmin behöver ni även kontrollera inställningarna för era användare under Inställningar > Personalanvändare , t ex att alla har korrekt mail adress, att minst en användare har systemadmin-rättigheter under semesterperioden.

En annan fråga gällande säker inloggning i system som kommer gälla från 2024-05-01 är ”säker start” gällande identifiering och signering med bankID. Detta är något som stöds i Wärna Go och e-Wärna Go redan idag. För att det ska fungera i Wärna Go så behöver man inloggning vis Singel-Sign-On via SAML2 (extra modul i WGO). Vad gäller E-Wärna Go eller e-Wärna så är detta något som ni redan har då det är tvingande för era ställföreträdare att använda sig av bankID och signering.

Wärna kunder

Det är nu endast fem Wärna-kunder kvar som inte har valt hur de ska gå vidare med sina system. Vi kommer som vi tidigare meddelat att upphöra med underhåll av Wärna från 2024-01-01. Vi kommer fortfarande ge support men om t ex länsstyrelsen kommer med nya krav eller om det tillkommer nya lagkrav så kommer vi inte att åtgärda dessa från och med 2024-01-01.