Wärna Go nyhetsbrev #3 2021

e-Wärna

20.1 av e-Wärna som vi releasade i slutet av september med kvalitetsförbättringar verkar fungera bra ute hos kunderna. Kom ihåg att denna version är nödvändig för uppgradering till e-Wärna Go.

e-Wärna Go

Projektet fortskrider men inte i den takt som vi skulle önska, en stor orsak till detta beror på den Wärna Go 20.5 som vi nyligen har releasat.

Vi är nu klara med alla funktioner och befinner oss i pilottest, våra pilottester kommer fortskrida under Januari 2022, vi hoppas kunna vara helt klara med testning och göra en release under Februari 2022.

För de kunder som inte har e-Wärna gäller det att förbereda sig med leverantör av e-id och e-signering, det är denna process som brukar ta tid att få klart. Vi kommer kontakta alla kunder som har beställt e-Wärna Go för att vägleda i förberedelserna.

För kunder som har e-Wärna kommer det stora jobbet bestå av att informera era ställföreträdare att det kommer en ny version som innehåller en del nya funktioner och är enklare att jobba med.

Wärna Go

Vår 20.5 som vi släppte i början av december var inte en version som vi hade planerat med att göra innan Wärna Go 21.0 men något som blev nödvändigt till stor del pga av att vi behövde införa en del kvalitetsförbättringar men även kundkrav på nya funktioner. Denna release har givetvis påverkat planen för e-Wärna Go som vi nämnt ovan. Vi har även i 20.5 releasen infört några av de ändringar som vi hade planerat till 21.0.

 Wärna Go 21.0 kommer förutom e-Wärna Go att innehålla en del nyheter:

  • Visning av namn i applikationen och på utskrifter.

  • Borttag av person som ej är kopplad till någon akt.

  • Det kommer vara möjligt bifoga fler filtyper när man bifogar dokument.

  • Möjligt att koppla till extern applikation för hantering av lagrum (infosoc.se/lagrummet.se eller vad ni nu använder).

  • Förbättring av uppdatering mot befolkningskoppling KID, ska vara möjligt att uppdatera med kommuntillhörighet (detta kräver ny version från KID).

Beroende på hur mycket utrymme vi har för utveckling hoppas vi även på att kunna göra mer än vad som är nämnt ovan.

Webbinar

Under den närmaste tiden kommer dessa webbinar:

  • Tips o tricks, ca 30 min, Datum 25/1-22

  • ADFS/SSO (SAML2), ca 30 min, 17/2-22

  • Kompetensmodulen, ca 30 min. Datum 24/2-22

SKR möte

I november hade vi ett möte med Kalle Larsson på SKR, huvudsakligen för att uppdatera SKR om vilka digitaliseringsfunktioner som finns i Wärna Go och vad e-Wärna Go har att erbjuda. Vi hade även en del funderingar från Kalle på införande om nya funktioner.

Uppstart av Referensgrupp

Vi har startat en referensgrupp för Wärna Go och den består av Uppsala, Norrköping, Umeå, Högsby och Lund. Gruppen hade sitt första möte under början av december. Detta möte var ett så kallat prioriteringsmöte där gruppen fick prioritera mellan 13 funktioner för att välja ut det viktigaste som ska utvecklas under 2022. När vi levererar funktioner som kommer från referensgruppen kommer detta synliggöras vid våran leverans.

Utbildningar

Datum för vårens utbildningar för Wärna Go finns nu publicerat på vår hemsida.

Arbetsgivaravgifter & prisbasbelopp

Procentsatserna och årsintervallen i Inställningar > Inställningar > Arbetsgivaravgift avseende arbetsgivaravgifter uppdateras inte automatiskt i Wärna Go vid nytt år.

För år 2022 är det följande som gäller och Skatteverket presenterar information här:

https://skatteverket.se/foretag/arbetsgivare/arbetsgivaravgifterochskatteavdrag/arbetsgivaravgifter.4.233f91f71260075abe8800020817.html

Vi vill  påminna om att ni själva måste ändra procentsatserna och årsintervallen i Wärnas Go under Inställningar > Inställningar > Arbetsgivaravgifter, skapa ny period fr o m 2022-01-01.

Basbeloppet för 2022 är 48 300 kr 
Under Inställningar > Inställningar > Ekonomi (räkning) lägger man in nytt basbelopp för 2022.    

I Arvodesmodellen lägger man in uppgifter om bilersättning, arvodesmodellen hittar man under Inställningar > Inställningar > Arvodesmodell.

God Jul & Gott Nytt År!

Önskar Explizitgänget